Appelsinhud


Appelsinhud – Cellulite

Cellulite- et problem for de fleste

Celluite, også kaldet appelsinhud, er indkapslede fedtdepoter i underhuden der laver synlige uregelmæssige buler, som kan ses på overfladen af huden.
Det er hverken farligt eller direkte usundt, men det er en kosmetisk uønsket tilstand, som mange kvinder døjer med. Det er sjældent, at det ses hos mænd.
I virkeligheden er det meget almindeligt hos kvinder, idet hele 90 % over 15 år lider i større eller mindre grad af disse indkapslede fedtdepoter.

Cellulite forekommer i 4 stadier, målt efter i hvor svær en grad ophobningen af fedtceller forefindes.

Stadie 1
Er den endnu ikke særligt synlige ophobning, men ligger latent og kan bryde frem.

Er den endnu ikke særligt synlige ophobning, men ligger latent og kan bryde frem.

Stadie 2
er den nu synlige ophobning, hvor de uregelmæssige buler på huden kan ses. På dette stadie er der ikke ømhed eller smerter, men kosmetisk er det en gene.

Stadie 3
er den nu videreudviklede ophobning af fedt, som begynder at blive meget generende. Ømhed er udtalt, de uregelmæssige buler på huden bliver værre og kosmetisk kan det blive uacceptabelt.

Stadie 4
er det mest udtalte stadie af cellulite (appelsinhud). Der kan forekomme direkte smerter og huden vil føles øm og særdeles bulet. Tilstanden kræver behandling.

Livsstil og cellulite
Man får ikke cellulite af at være overvægtig, mange normalvægtige kvinder har jo også cellulite, men hvis men i forvejen har cellulite (appelsinhud) og bliver overvægtig, vil ophobningen af fedtceller, og dermed buler, synes mere udtalt på overfladen af huden. Cellulite reagerer altså på vægttab, men forsvinder ikke helt, idet de ujævne fedtceller stadig vil være i underhuden bare i mindre størrelse.

Forurening
Det er en myte, at cellulite skyldes forurening i kroppen. Cellulite kan derfor ikke skylles ud med diverse udrensende kure, eller at drikke masser af vand. I så fald ville det være svært at forklare, hvorfor kvinder med en sund livsstil også kan være ramt af cellulite. Dog må man sige, at drikke meget vand har en positiv effekt på huden og kroppen generelt, og kan derfor forbedre udseendet på de angrebne områder.

Hvorfor får man cellulite?
Sandheden er, at man endnu ikke ved hvorfor man får cellulite. Igennem tiden er der fremkommet en masse teorier om det blandt andet skyldes overvægt, de kvindelige kønshormoner (østrogen), arveanlæg, for lidt motion, usund kost, rygning eller forurening i kroppen. Meget kunne tyde på, at det sandsynligvis er en kombination af flere forhold.

Har du tendens til cellulite
Selvom du ikke er synlig angrebet af cellulite, kan det godt ligge lige under huden, og pludselig komme til syne, hvis du f.eks. tager på i vægt. Hvis du gerne vil vide om du har tendens til cellulite, kan du klemme et stykke hud mellem tommel- & pegefinger. Hvis huden laver buler har du tendens til at få cellulite på det testede område. Testen kan foretages på baller, lår, mave og overarme.

Hvad kan du selv gøre?
Lad os lige slå fast, at hvis du først har fået cellulite, kommer du aldrig helt af med det, men du kan gøre meget, for selv at holde det nede på et niveau hvor det ikke er generende. Med generende menes der, at i stadie 3 og 4 kan der forekomme meget udtalt ømhed og smerter, men også generende for ens kosmetiske velvære.

Ved at være normalvægtig, have en sund livsstil, dyrke motion og drikke meget vand kommer du et stykke af vejen. Hvis du selv vil gøre noget mere, skal du bruge creme og olier, som virker i dybden og er cirkulationsøgende og drænerende.

Det optimale resultat fås, hvis du kombinerer denne daglige hjemmepleje med professionelle cellulitebehandlinger på en klinik. Ved brug af creme og olier er der påvist en forbedret effekt på 21% på ca. en måneds brug, men hvis du også får professionelle kropsbehandlinger stiger effekten markant.