Der findes flere muligheder for, at få fjernet uønsket hår…

hårfjerning i København

Hårfjerning i København

Uønsket hårvækst opleves af mange som et problem. Det kan betyde at man holder sig tilbage fra at deltage i sociale aktiviteter, man ellers ville have deltaget i, og for nogen har det sågar også en negativ indvirkning på deres arbejdsliv. Problemet kan heldigvis løses, så hvorfor ikke få gjort noget ved det, der nager så du kan føle dig mere fri?

Man kan foretage en permanent hår reduktion på flere måder. Læg mærke til at det hedder ”hår reduktion” og ikke ”permanent hårfjerning”. Dette skyldes at hårvæksten er påvirkelig af hormoner, og da vi gennem hele livet har hormonelle forandringer, vil der ofte komme nye hår efter en årrække. Huden er et levende organ og er derfor hele tiden i fornyelse, også hvad angår hårvækst. Et hår forsvinder og et andet kommer. Den metode vi oftest bruger til permanent hårreduktion er behandling med laser. Laserlys ledes af hårets pigment, så jo lysere et hår er, jo mindre effekt. Laser er særlig effektiv hvis der skal fjernes mange hår, eller der skal fjernes hår på store områder. Hvis der ikke er ret mange hår kan man bruge epilering. Hårfjerning med nål, hvor behandleren går ned i hårsækken, og giver hårroden et elektrisk stød. Gøres dette regelmæssigt, bliver håret finere og finere, for til sidst at forsvinde helt.

Hårets faser

Som skrevet vil huden aldrig blive helt fri for hår, men det er meget tæt på, og det som er tilbage, vil ikke længere føles som et problem.

Et hår har 3 grofaser.

  1. Den første fase kaldes hårets vækstfase. Den varer, alt efter hvor håret befinder sig, fra 4 måneder til 7 år. Øjenbryn eller vipper har en vækstfase på 4 til 6 måneder. Kropshår har en vækstfase på ca. 2 år og hår på hovedet har en vækstfase på normalt 2 til 4 år, dog hos nogle mennesker helt op til 7 år. Ca. 85 % af håret befinder sig i denne fase.
  2. Den anden fase kaldes svindfasen. Den varer kun nogle uger og i denne fase bliver hår folliklen mindre.
  3. Den tredje fase kaldes hvilefasen. Denne fase kan vare flere måneder. I denne fase kan håret ikke fjernes, idet der allerede er dannet et nyt lille hår i hårfolliklen, til at erstatte det gamle. Såfremt man prøver at udføre en hårfjerning, og håret er i denne tredje fase, vil det ikke lykkes, at fjerne netop dette hår. Håret vokser ikke på dette tidspunkt. Det er lidt mere end 10 % af alle hår, som befinder sig i denne fase.

Hårfjerning med voks

Et alternativ til permanent hår reduktion er hårfjerning med voks. Hvis hårene fjernes med voks, skal man vokses igen efter 4 til 6 uger, eller oftere hvis det er en person med kraftig hårvækst. Metoden er nok den mest benyttede, idet den er billig her og nu, effektiv et stykke tid, og hårene er helt væk i dette tidsrum. Hvis kosmetologen bruger den rigtige teknik og den rigtige voks, er denne metode mere smertefri, end man umiddelbart skulle forestille sig.

Skal du have foretaget hårfjerning i København, så book en tid nedenfor!